Mari kita Berkawan

June 5, 2013

Modul -Modul Program, untuk pelaksanaan program kepada pelajar,

Layari http://rujukanpendidik.blogspot.com/ Asalamualaikum, kpd guru/ustaz/ustazah/motivator/aktivis Islam. Dapatkan segera Modul -Modul Program, untuk pelaksanaan program kepada pelajar, remaja, dan belia. Modul Kem Kepimpinan Pelajar, Modul Kem Anak Soleh, Modul Kem SMART SOLAT, Modul Kem Jatidiri Remaja, Modul Kem Cintai Alam Sekitar, Modul Kem SMART UPSR, Modul Kem SMART SPM, Modul Kem Penghayatan Ramadhan, CD Slide2 Ceramah Untuk Guru dan CD Pembelajaran Interaktif Anak2 Muslim. Dalam bentuk CD soft copy power point, pdf dan Ms Word. Kos penghantaran percuma bayaran boleh dibuat setelah CD diterima di tangan andaNo comments:

Post a Comment

HaNyA 30 JaM SuDaH PaNdAi MeMbAcA AL QURAN

Video bacaan Al Quran

fb

Total Pageviews

Ingatlah kata kata ku

Lihatlah di sekeliling kamu dan teguhkan pendirianmu; sepanjang hidup dan usiamu jangan mudah berputus harapan, senyum yang kau berikan dan air mata yang kau titiskan, simpan…jadikan tauladan; segala yang kau pandang dan dengar, simpan…buat pedoman
"...segala yang baik itu datang daripada Allah s.w.t, manakala kekurangan itu adalah kerana kelemahan diri ini sendiri... semoga kita sama-sama mendapat keberkatan dan keampunan daripada-Nya... Amin..."

Kata kata Ku

Aku faham bahawa dosa itu menghancurkan. Dosa menghancurkan harta, masa. aqal, hati, tenaga, keluarga dan segala-galanya. Hanya kerana sedikit keseronokan, manusia masih memilih untuk melakukan dosa walaupun kesan buruknya sangat besar sekali. Kenapa aku masih berdegil memilih dosa? Ntah berapa kali penyelesalan, kau masih melakukannya. Ya Allah, pimpinlah hambamu ini.
Aku tidak berdaya memimpin diriku ke jalan Mu tanpa pimpinanMu. Hanya kepadaMu, ku pohon doa.
"Sesungguhnya berjayalah orang yang setelah menerima peringatan itu berusaha membersihkan dirinya dengan taat dan amal soleh, Dan menyebut-nyebut dengan lidah dan hatinya akan Nama Tuhannya serta mengerjakan solat. Tetapi kebanyakan kamu utamakan kehidupan dunia, padahal kehidupan Akhirat lebih baik dan lebih kekal."- (Al-A`laa 14 - 17)

TRAFFIC

Get High Quality Traffic with LogiTRAFFIC

Assalammualaikum