Mari kita Berkawan

October 11, 2015

Buah Tunjuk Langit
Pakar-pakar saintis bioteknologi berpendapat bahawa biji Buah Tunjuk Langit mengandungi banyak khasiat semulajadi yang boleh dijadikan penawar bagi membantu dan meningkatkan sistem pengedaran darah di dalam tubuh manusia.


Buah Tunjuk Langit atau Sweatania Sky Fruit merupakan sejenis tumbuhan liar yang berasal dari jenis pokok Meliaceae.
Pokok ini tumbuh di kawasan hutan hujan tropika yang bersuhu kering dan lembap terutamanya di Amerika Selatan, India Barat, Kepulauan Indonesia, Fiji, Honduras, Kepulauan Solomon dan juga Malaysia. Buah Tunjuk Langit mempunyai keistimewaan yang sukar diperolehi dari mana-mana tumbuhan herba di seluruh dunia. Ia mengandungi kandungan tertinggi tiga komposit aktif utama iaitu Flavonoids, Saponins dan Bitter Alkaloid.
Di samping itu, ia juga mengandungi pelbagai nutrisi semulajadi yang dapat mengekalkan tahap kesihatan tubuh badan dan meningkatkan tenaga keseluruhan badan manusia seperti protein, mineral, pelbagai vitamin, karbohidrat dan sebagainya.
Antara Penyakit Yang Boleh Dirawat
Kencing Manis
Darah Tinggi
Kolestrol Tinggi
Gout
Darah Tercemar
Strok Awal
Batu Karang
Buasir
Resdung
Jerawat/Sopak
Masalah Ereksik
Asma
Sakit Sendi
Senggugut
Masalah Haid
Alahan Darah
Kencing tak puas
Angin
Obesiti
Alahan kulit
Sakit Urat
Ejakulasi
Kebas-kebas
Malaria/denggi

Siapa Yang Wajib Ambil
Individu sihat yang ingin mengimbangi pengambilan gula berlebihan dan mencegah penyakit kencing manis. 1/5 masyarakat belia berumur 20-30 tahun menghadapi risiko kencing manis,darah tinggi dan kolestrol tinggi berdasarkan amalan pemakanan hari ini
Pesakit darah tinggi,sakit sendi,urat dan kekejangan otot
Pesakit kencing manis,gangguan metabolism dan gastric
Pesakit stroke,lebihan lemak pada perut dan obesiti
Pesakit asma,redung,jangkitan demam denggi dan malaria
Pesakit gout,artitis,lutut,pinggang dan keletihan melampau
Pesakit alahan kulit,gatal-gatal,sopak,buasir dan keracunan makanan
Pesakit lemah tenaga batin,mati pucuk,ejakulasi pramatang
Pesakit batu karang,kencing tak puas,kencing kerap,prostate dan kegatalan ginjal.

No comments:

Post a Comment

HaNyA 30 JaM SuDaH PaNdAi MeMbAcA AL QURAN

Video bacaan Al Quran

fb

Total Pageviews

Ingatlah kata kata ku

Lihatlah di sekeliling kamu dan teguhkan pendirianmu; sepanjang hidup dan usiamu jangan mudah berputus harapan, senyum yang kau berikan dan air mata yang kau titiskan, simpan…jadikan tauladan; segala yang kau pandang dan dengar, simpan…buat pedoman
"...segala yang baik itu datang daripada Allah s.w.t, manakala kekurangan itu adalah kerana kelemahan diri ini sendiri... semoga kita sama-sama mendapat keberkatan dan keampunan daripada-Nya... Amin..."

Kata kata Ku

Aku faham bahawa dosa itu menghancurkan. Dosa menghancurkan harta, masa. aqal, hati, tenaga, keluarga dan segala-galanya. Hanya kerana sedikit keseronokan, manusia masih memilih untuk melakukan dosa walaupun kesan buruknya sangat besar sekali. Kenapa aku masih berdegil memilih dosa? Ntah berapa kali penyelesalan, kau masih melakukannya. Ya Allah, pimpinlah hambamu ini.
Aku tidak berdaya memimpin diriku ke jalan Mu tanpa pimpinanMu. Hanya kepadaMu, ku pohon doa.
"Sesungguhnya berjayalah orang yang setelah menerima peringatan itu berusaha membersihkan dirinya dengan taat dan amal soleh, Dan menyebut-nyebut dengan lidah dan hatinya akan Nama Tuhannya serta mengerjakan solat. Tetapi kebanyakan kamu utamakan kehidupan dunia, padahal kehidupan Akhirat lebih baik dan lebih kekal."- (Al-A`laa 14 - 17)

TRAFFIC

Get High Quality Traffic with LogiTRAFFIC

Assalammualaikum