Mari kita Berkawan

January 22, 2013

Kelebihan Mewaqafkan Al-Quran di Masjidilharam


~ Kelebihan Mewaqafkan Al-Quran di Masjidilharam ~

Seperti dimaklumkan , setiap amalan di Masjidilharam akan digandakan 100,000 kali ganda pahalanya .

Membaca Al-Quran satu ayat di Masjidilharam bagaikan membaca 100,000 ayat di tempat2 lain .

Begitu amalan2 lain .

Dan apabila kita mewaqafkan Al-Quran di Masjidilharam , setiap kali orang baca Al-Quran yg kita waqafkan itu , kita akan dapat juga pahala 100,000 kali ganda itu .

Itulah penerangannya. Tiada saya terangkan melainkan sama2 berkongsi ilmu dan moga kita semua mendapat ganjaran pahala yg besar daripada Allah SWT ....insya ALLAH...

No comments:

Post a Comment

HaNyA 30 JaM SuDaH PaNdAi MeMbAcA AL QURAN

Video bacaan Al Quran

fb

Total Pageviews

Ingatlah kata kata ku

Lihatlah di sekeliling kamu dan teguhkan pendirianmu; sepanjang hidup dan usiamu jangan mudah berputus harapan, senyum yang kau berikan dan air mata yang kau titiskan, simpan…jadikan tauladan; segala yang kau pandang dan dengar, simpan…buat pedoman
"...segala yang baik itu datang daripada Allah s.w.t, manakala kekurangan itu adalah kerana kelemahan diri ini sendiri... semoga kita sama-sama mendapat keberkatan dan keampunan daripada-Nya... Amin..."

Kata kata Ku

Aku faham bahawa dosa itu menghancurkan. Dosa menghancurkan harta, masa. aqal, hati, tenaga, keluarga dan segala-galanya. Hanya kerana sedikit keseronokan, manusia masih memilih untuk melakukan dosa walaupun kesan buruknya sangat besar sekali. Kenapa aku masih berdegil memilih dosa? Ntah berapa kali penyelesalan, kau masih melakukannya. Ya Allah, pimpinlah hambamu ini.
Aku tidak berdaya memimpin diriku ke jalan Mu tanpa pimpinanMu. Hanya kepadaMu, ku pohon doa.
"Sesungguhnya berjayalah orang yang setelah menerima peringatan itu berusaha membersihkan dirinya dengan taat dan amal soleh, Dan menyebut-nyebut dengan lidah dan hatinya akan Nama Tuhannya serta mengerjakan solat. Tetapi kebanyakan kamu utamakan kehidupan dunia, padahal kehidupan Akhirat lebih baik dan lebih kekal."- (Al-A`laa 14 - 17)

TRAFFIC

Get High Quality Traffic with LogiTRAFFIC

Assalammualaikum